Tennisclub De Wehzel bouwt twee padelterreinen

Secretaris Myriam Lissens bij de aanbouw van de twee padelterreinen.
Foto Lukas Secretaris Myriam Lissens bij de aanbouw van de twee padelterreinen.
Tennisclub De Wehzel in Elewijt is volop bezig met de bouw van twee padelterreinen. Die sport, een combinatie van tennis en squash, is enorm in opmars. "We willen de trein daarom niet missen", zegt Myriam Lissens, secretaris bij De Wehzel.

Als alles volgens plan verloopt, dan worden de twee openlucht padelterreinen van TC De Wehzel in de Diependaalstraat in Elewijt op maandag 17 april officieel geopend. "Onze leden kijken er al enorm naar uit", aldus Myriam Lissens. "Sommige van hen speelden de sport al in Mechelen en waren heel enthousiast. We beseffen zelf ook dat padel stilaan een echte trend aan het worden is in ons land en daarom springen we nu mee op de kar. De racketsport is toegankelijk voor iedereen dus hebben we niet getwijfeld om twee terreinen aan te leggen. Om de leden de kans te geven de sport te leren kennen, zullen ze er in de maand na de opening gratis van kunnen proeven."

90.000 euro

De totale kostprijs voor de aanleg van de padelterreinen bedraagt om en bij de 90.000 euro. Het schepencollege van Zemst geeft een subsidie van 60.000 euro, omdat het het innovatieve sportproject wil ondersteunen. De overige 30.000 euro wordt door de club zelf betaald.


(RDK)