Schoolomgevingen morgen afgesloten voor wagens

De omgeving van basisscholen De Kriekelaar in Hofstade, Ter Berken in Hofstade, De Zonnewijzer in Weerde en De Tuimeling in Zemst worden morgen afgesloten voor wagens. Reden is de jaarlijkse Strapdag, waarbij kinderen, (groot)ouders en leerkrachten aangemoedigd worden met de fiets of te voet naar school te komen.

De Strapdag komt er twee dagen voor de grote autoloze zondag in Brussel. Met de autoluwe schooldag wil men de schoolomgevingen veiliger maken. In Zemst nemen acht basisscholen deel aan de Strapdag, maar de vier bovengenoemde scholen gaan nog een stapje verder. Zij sluiten de volledige schoolomgeving af voor het verkeer. Aan De Kriekelaar is dat in de Kriekelaarstraat en de Zusterstraat het geval, terwijl auto's rond Ter Berken uit de Graaf Cornetstraat geweerd worden. Hetzelfde geldt voor een gedeelte van de Dorpsstraat en de Pastorijstraat in Weerde. Tot slot gaat in Zemst de Kloosterstraat dicht voor de wagens.


Het gemeentebestuur van Zemst ondersteunt deze actie door de scholen gratis campagnemateriaal te schenken. Ouders of leerkrachten die toch met de wagen naar school komen, krijgen de raad extra voorzichtig te zijn.


(RDK)