Politie vat vermoedelijke inbreker na achtervolging

Photo News
De lokale politie heeft woensdagavond een vermoedelijke inbreker opgepakt na een achtervolging doorheen Eppegem.

Agenten wilden die avond een wagen met Franse nummerplaat controleren, maar dat zag de bestuurder niet zitten. Die stoof ervandoor, met de zwaailichten prompt in zijn kielzog. Onderweg sprong de passagier uit de rijdende auto. Hij kon de benen nemen. Maar even verderop kon de bestuurder wel gestopt worden. Een helikopter van de federale politie ging intussen op zoek naar de voortvluchtige kompaan, maar die werd niet meer gevonden.

De man die wel opgepakt werd, is een Albanees die gekend was bij de dienst Vreemdelingenzaken. Hij werd opgesloten in het Centrum voor Illegalen in Vottem. Hij kon niet aan bepaalde feiten gelinkt worden, maar de politie vermoedt dat hij en zijn kompaan van plan waren om in te breken in woningen.

Opvallend: de BIN-leden werden niet op de hoogte gebracht van de achtervolging en de zoektocht naar de verdachte. Om een nog onduidelijke reden stuurde de federale politie geen bericht uit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.