Politie haalt jonge amokmakers van bus naar Hofstade

Een groepje jongeren uit Vilvoorde en Brussel heeft het gisteren aardig bont gemaakt op een bus van De Lijn richting het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. De politie moest tussenbeide komen.

Volgens De Lijn vielen de jongeren de buschauffeur en reizigers lastig op bus 683, die van Zaventem naar Mechelen rijdt. Het incident werd gemeld aan de politie, die de bus liet stoppen ter hoogte van het gemeentehuis in Zemst. De jongeren werden van de bus gehaald en moesten hun identiteitspapieren tonen, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Vervelend gedrag

"Er waren geen incidenten die strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, en daarom mochten ze na de controle hun reis voortzetten", zegt Tim Van Steenbergen van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). "Het ging voornamelijk om vervelend gedrag, een grote mond, en uitdagen."

Ook volgens burgemeester Bart Coopman (CD&V) van Zemst ging het om een al bij al licht incident. "Dit is helaas typisch voor de eerste mooie weekends van het jaar", stelt hij. Het zou de voorbije dagen overigens ook op nogal wat andere lijnbussen richting recreatiedomein in Hofstade onrustig geweest zijn.