Oost-Europese cannabistelers krijgen 30 maanden cel

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Drie Oost-Europeanen zijn bij verstek veroordeeld tot 30 maanden cel voor het uitbaten van een cannabisplantage. 

De politie viel twee jaar geleden binnen in hun huurwoning in Zemst. De inval kwam er na een tip van Iverlek dat er elektriciteit in de woning werd afgetapt. De agenten troffen in het pand een cannabisplantage van 601 planten aan. Erg zorgvuldig waren de telers niet geweest. Op een lampenkap werd de vingerafdruk van een van hen gevonden en elders troffen ze de kredietkaart van een tweede beklaagde aan. "Vermoedelijk waren de beklaagden ook maar de helpers van de echte kopstukken", gaf het parket ter zitting zelf aan. 

De rechter bedacht hen niettemin met een stevige celstraf. Ook werden hun opbrengsten, 34.276 euro, verbeurd verklaard. Iverlek kreeg dan weer een schadevergoeding van 21.489 euro voor de afgetapte elektriciteit. Of ze deze som ooit zullen zien, is nog maar de vraag. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.