Na verschillende waterlekken herstelt De Watergroep waterleiding in Stijn Streuvelslaan en Spiltstraat

In de Stijn Streuvelslaan worden de komende weken werken aan de waterleiding uitgevoerd.
Lukas In de Stijn Streuvelslaan worden de komende weken werken aan de waterleiding uitgevoerd.
De Watergroep gaat de komende maanden noodzakelijke herstellingswerken aan de waterleiding in de Stijn Streuvelslaan en de Spiltstraat in Eppegem uitvoeren. De werken komen er nadat er vorig jaar verschillende waterlekken en noodinterventies waren.

De problemen stelden zich in de toevoerleiding, die deels op privé-eigendommen ligt. Om te vermijden dat de buurtbewoners in de toekomst opnieuw met waterlekken te kampen krijgen, geeft het schepencollege van Zemst De Watergroep nu de opdracht om de lekken te herstellen en de leiding te verplaatsen naar het openbaar domein. De Watergroep heeft nu de uitvoeringsplannen opgemaakt en de gemeente heeft de vergunning verleend.

In een eerste fase, die van 12 augustus tot 18 oktober zal duren, wordt de Stijn Streuvelslaan aangepakt. Hier wordt enkel langs de kant van de pare huisnummers tussen 198 en 296 gewerkt. De straat zal volledig afgesloten worden. De omleiding voor doorgaand verkeer zal voorzien zijn in beide richtingen via de Brusselsesteenweg – Armstraat – Linterpoortenlaan. Bewoners kunnen hun woning steeds bereiken via de Brusselsesteenweg of de Linterpoortenlaan.

Aansluitend is de Spiltstraat aan de beurt. Hier wordt aan de kant van de onpare nummers gewerkt, tussen nummers 7 en 31. Over de impact van de werkzaamheden zal de gemeente later nog communiceren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Cooks

    Vallen er tien vlokken sneeuw: de treinen kunnen niet meer rijden want de wissels... Is het te warm: zowat gans het NMBS-net ligt plat, stukken beton vallen in de tunnels van de plafonds en dan nog het water... het spuit overal uit de oude buizen... Gelukkig hebben we 6 regeringen vol uitzonderlijk bekwame koppen om alles in goede banen te leiden. Stel je voor dat we slechts één regering zouden hebben.. de rampen zouden niet te overzien zijn.