Na Liv heeft nu ook verwaarloosde Billie gouden mandje: uitbater dierenasiel adopteert viervoeter zelf

Een flink aangesterkte Billie is klaar voor adoptie nadat ze anderhalve maand geleden zwaar ondervoed in een veld in Nossegem aangetroffen werd.
Baert Marc Een flink aangesterkte Billie is klaar voor adoptie nadat ze anderhalve maand geleden zwaar ondervoed in een veld in Nossegem aangetroffen werd.
Anderhalve maand nadat Billie, een American Stafford, zwaar verwaarloosd in een veld in Nossegem aangetroffen werd, heeft de viervoeter een gouden mandje gevonden. Het is de uitbater van het dierenasiel in Eppegem die de hond vrijdag adopteerde.

Zaventems gemeenteraadslid Tom De Vits (N-VA) vond de zwaar verwaarloosde puppy van zes maanden oud begin december aan de ingang van het speelbos in Nossegem. Enkele uren voordien werd een andere verwaarloosde American Stafford enkele honderden meters verderop aangetroffen. Al snel bleek dat beide honden met dezelfde problemen kampten. Ze waren zwaar ondervoed en hadden verschillende bijtwonden. De hond die De Vits vond, zat bovendien volledig onder de vlooien. In Dierenopvangcentrum Zemst kregen de dieren – die beide ruim 6 kilogram te mager waren - de eerste zorgen, waarna ze naar een gastgezin trokken. De eigenaar had tot oudjaar de tijd om de beestjes op te eisen, maar deed dat niet. Daardoor waren ze klaar voor adoptie. Liv trok enkele dagen geleden al naar een adoptiegezin, Billie krijgt vrijdag haar gouden mandje.

Billie (rechts) was zwaar ondervoed toen ze begin december gevonden werd.
Baert Marc Billie (rechts) was zwaar ondervoed toen ze begin december gevonden werd.

“Ik ga de hond uiteindelijk zelf adopteren”, zegt Ferry Heikoop, uitbater van het dierenasiel in Eppegem. “Zondag kwamen verschillende adoptiekandidaten een kijkje nemen, maar Billie bleef voortdurend rond mij hangen. Ik heb dan maar beslist om zelf voor haar te zorgen (lacht).”

Tot vrijdag blijft de American Stafford bij Tom De Vits, die haar de voorbije weken opving. “Het zal niet gemakkelijk zijn om haar af te staan, maar we weten dat ze goed terechtkomt en dat is het belangrijkste”, aldus De Vits.