Kenpo moet uitwijken naar Mechelen

Gevechtsportvereniging Kenpo moet De Melkerij binnenkort verlaten.
Lukas Gevechtsportvereniging Kenpo moet De Melkerij binnenkort verlaten.
Gevechtsportvereniging Kenpo moet op 1 maart het gebouw achter gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst verlaten. De gemeente gaat het pand platgooien en er een ruimere parking voor de school en De Melkerij neerplanten. De leden van Kenpo verhuizen naar Mechelen.

Enkele jaren geleden moest de gevechtsportvereniging al haar toenmalig lokaal, zaal Prins Leopold langs de Brusselsesteenweg, verlaten omdat de zaal de deuren sloot. Toen verhuisde Kenpo naar het lange gebouw achter De Melkerij. Ondertussen heeft de gemeente de bestaande Budohal in Elewijt verdubbeld qua grootte zodat alle gevechtsportverenigingen er in terecht kunnen, maar bij Kenpo weigerde men een verhuis naar die locatie. "Onze 55 leden trainen op maandag en woensdag 3 uur, op dinsdag 1 uur en op zaterdag 2,5 uur. In de Budohal waren te weinig vrije uren omdat er ook heel wat andere verenigingen onderdak in hebben", zegt Olivia Charels van Kenpo. "Bovendien zou het ook heel duur worden om al die uren te huren. Daarom hebben we toen beslist om in het gebouw achter De Melkerij te blijven."

Parking

De vereniging kreeg van het schepencollege wel te horen dat - indien het pand achter de Melkerij zou moeten verdwijnen - ook de club moest vertrekken. "En nu hebben we plannen om de parking van de school en De Melkerij uit te breiden, waardoor het gebouw plat moet", zegt sportschepen Piet Van Grunderbeek (N-VA).


"Daarom gingen we zelf op zoek naar een andere locatie in de gemeente, maar we vonden geen geschikte zaal", gaat Charels verder. "De oplossing vonden we ondertussen in Mechelen op de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw. Daar had jarenlang een kleding-atelier onderdak, maar de ruimte staat sinds enige tijd leeg. We mogen er zelf voor de inrichting zorgen en kunnen er terecht wanneer we willen."


Om de overgang van de ene naar de andere zaal mogelijk te maken, heeft het schepencollege beslist om de huur op te schorten voor de resterende periode. Op 1 maart verhuist Kenpo naar Mechelen. (RDK)