Jongeman slaags met stiefvader ‘omdat hij geen honger meer heeft’

Illustratiebeeld justitiepaleis Brussel.
Baert Marc Illustratiebeeld justitiepaleis Brussel.
Een jongeman uit Zemst riskeert een celstraf met uitstel voor slagen en verwondingen. Hij sloeg zijn stiefvader na een discussie over het avondmaal.

De aanleiding voor de slagen op 8 juli was zeer banaal. Zijn moeder had hem geroepen omdat het eten klaar was. Woedend stoof de jongeman naar beneden “omdat hij zich had moeten haasten en hij nu geen honger meer had.” Hij repte zich naar buiten en begon op de jacuzzi te slaan. Zijn moeder schold hij dan weer de huid vol. Toen ze haar vriend vroeg de politie te bellen, richtte de jongeman zich tegen zijn stiefvader. Eerst daagde hij hem uit om een potje te gaan knokken in de tuin. Toen hij daar niet op inging, gaf hij hem een vuistslag. “Meneer heeft een drugsprobleem. Niet alleen gebruikt hij al lang cannabis maar ook vreest zijn familie dat hij stilaan verslaafd raakt aan cocaïne. Daarom vraag ik als probatievoorwaarde dat hij residentieel wordt opgenomen om van de drugs af te raken”, aldus het parket. 

Die residentiële opname is een stap te ver, aldus de verdediging. “Mijn cliënt heeft veel softdrugs gebruikt. We moeten dus ook niet overdrijven. Een ambulante behandeling zal wel volstaan. Het grote probleem was de moeilijke relatie tussen hem en zijn stiefvader. Nu gaat alles veel beter tussen hen en is dat ook van de baan”, klonk het. Uitspraak op 26 maart.