Inwoners maken kennis met curlinghal

Op het programma stonden enkele exhibitiewedstrijden.
Foto Lukas Op het programma stonden enkele exhibitiewedstrijden.
Enkele tientallen Zemstenaars hebben zaterdag een bezoekje gebracht aan de eerste curlinghal van ons land. Die opende enkele weken geleden de deuren in Elewijt. Burgemeester Bart Coopman (CD&V) mocht de symbolische eerste steen over het ijs schuiven.

"Heel wat inwoners van Zemst lieten ons weten dat ze maar wat graag eens een bezoekje aan onze curlinghal wilden brengen", zegt Pieter Meijlaers van Curling Club Zemst. "Daarom besloten we om een 'open dag' te organiseren. Iedereen kon een kijkje komen nemen, en voor de gelegenheid waren er ook enkele exhibitiewedstrijden. Burgemeester Coopman mocht de symbolische eerste steen over het ijs gooien."

Groei in ledenaantal

De voorlopig enige curlinghal in ons land heeft intussen ook een groei van het aantal clubleden opgeleverd. "We hebben al meerdere initiaties georganiseerd en heel wat mensen die daar aan deelnamen, besloten achteraf om zich bij onze club aan te sluiten", legt Meijlaers uit. "En er is ook veel interesse van andere clubs om hier te komen spelen."


De curlinghal zal vanaf juni drie maanden lang de deuren sluiten. De hal wordt dan verder afgewerkt en er komt een nieuwe laag ijs. Vanaf 1 september kan er dan opnieuw gespeeld worden. (RDK)