Hilde Mombaerts (Vlaams Belang) vervangt partijgenoot Klaas Slootmans in provincieraad

Hilde Mombaerts zetelt vanaf volgende maand in de provincieraad.
Lukas Hilde Mombaerts zetelt vanaf volgende maand in de provincieraad.
De Zemstse Hilde Mombaerts (58) zal vanaf volgende maand voor het Vlaams Belang zetelen in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Ze vervangt er partijgenoot Klaas Slootmans, die zondag bij de verkiezingen een plekje in het Vlaams parlement wist te bemachtigen. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Door de hoge score die Vlaams Belang zondag behaalde bij de regionale en federale verkiezingen, verschuift er wat bij de partij in de provincieraad. Van de drie verkozenen blijft alleen Willy Smout zetelen. Klaas Slootmans uit Beersel en Jan Laeremans uit Grimbergen verhuizen naar het Vlaams parlement. Ondertussen is de opvolger van Slootmans in de provincieraad wel al bekend. De 58-jarige Hilde Mombaerts verwerft er vanaf volgende maand een zitje.

“Ik kijk er enorm hard naar uit”, aldus de Zemstse. “Aangezien Klaas Slootmans lijsttrekker in onze provincie was, was de kans groot dat hij verkozen zou worden voor het Vlaams parlement en kon ik me dus wel al wat voorbereiden op deze stap. De provincieraad is uiteraard helemaal nieuw voor mij. Ik zal vooral voor een fietsveilig Vlaams-Brabant ijveren en hecht ook veel belang aan het globale mobiliteitsplaatje en het milieu.”

Voorlopig ziet het ernaar uit dat Hilde Mombaerts op 18 juni de eed in de provincieraad zal afleggen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.