Gers Pardoel en Milo Meskens moeten 7.000 festivalgangers naar Weerdse Bierfeesten lokken

De organisatie van de Weerdse Bierfeesten legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen van het festival dat komend weekend plaatsvindt.
Lukas De organisatie van de Weerdse Bierfeesten legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen van het festival dat komend weekend plaatsvindt.
Vrijdag en zaterdag wordt in Weerde de 36ste editie van de Weerdse Bierfeesten georganiseerd. Met Gers Pardoel en Milo Meskens haalt de organisatie opnieuw grote namen naar de Zemstse deelgemeente. Desondanks blijven de ticket- en drankprijzen al vijf jaar ongewijzigd. “Onze kosten stijgen, maar we willen de prijzen democratisch houden”, klinkt het.

27 (zware) bieren, heel wat artiesten en allerlei randactiviteiten: ook op de 36ste editie zijn dat de voornaamste ingrediënten van de Weerdse Bierfeesten. Die worden nu vrijdagmiddag om 15 uur op gang getrapt met de kindernamiddag. Aansluitend is er de spaghettislag en om 19 uur start de kinderdisco met Lindsy van The Voice Kids. De traditionele biernacht begint dan weer om 20 uur. Op het podium staan RitA, Hammertime, Discobaar A Moeder en dj Harry.

Op zaterdag staat het jaarlijkse volleybaltornooi gepland. ’s Avonds staat alles in het teken van muziek. Op het hoofdpodium staan kleppers als Gers Pardoel, Milo Meskens, Chackie Jam en PartyShakerz. Op de Outdoor DJ Stage draaien dj De Bondt, 5napback en Franky Jones de plaatjes.

Ongewijzigde prijzen

Opvallend: al voor het vijfde jaar op een rij blijven de prijzen van de inkom- en dranktickets ongewijzigd. Nochtans werden heel wat andere festivals gedwongen om hun prijzen de voorbije jaren op te trekken. “Maar we hebben een strikt budget voor de artiesten”, zegt Stijn Bauters, één van de organisatoren. “We wijken er niet van af, waardoor we nog voldoende budget voor andere zaken overhouden. Anderzijds stijgen de bierprijzen en de veiligheidskosten wel, maar gezien we ondertussen al 36 jaar bezig zijn, hebben we een zekere reserve opgebouwd. Ooit zullen we de prijzen wel nog eens moeten verhogen, maar zolang dat niet nodig is zullen we dat niet doen.”

Ook dit jaar kan de organisatie op zowat 300 vrijwilligers rekenen. De organisatoren verwachten over vrijdag en zaterdag gespreid zowat 7.000 feestvierders.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.