Gemeentelijke steun voor innovatieve landbouwprojecten

De gemeente wil innovatieve landbouwprojecten ondersteunen.
Gemeente Zemst De gemeente wil innovatieve landbouwprojecten ondersteunen.
Het gemeentebestuur wil onderzoeken in hoeverre er in Zemst innovatieve projecten in het kader van de korte keten lopen (of minstens gepland zijn). Dergelijke initiatieven zouden dan op een duwtje in de rug van de gemeente kunnen rekenen.

Om de eventuele vraag in kaart te brengen, zal er gestart worden met een pilootproject. De gemeente heeft enkele percelen in eigendom die ze zelf onderhoudt. Bij wijze van test kan een van deze percelen – tijdelijk – ter beschikking worden gesteld van een door de gemeente gekozen project.

Daarom is het gemeentebestuur op zoek naar een lokale producent die in samenwerking met een lokale landbouwer (of omgekeerd) een innovatief landbouwproject opstart en daarbij het principe van de korte keten respecteert. Kandidaturen worden beoordeeld op vlak van innovatie, kleinschaligheid, duurzaamheid, lokaal gegeven, educatief en informatief aspect.

Projecten kan je indienen via landbouw@zemst.be, ten laatste op 20 september.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.