Gemeente onderzoekt hoe het herbruikbare bekers kan invoeren

In de Druivenstreek worden al een tijdje herbruikbare bekers ingezet. Het schepencollege van Zemst bekijkt nu hoe de bekers hun intrede in de gemeente kunnen maken.
rv In de Druivenstreek worden al een tijdje herbruikbare bekers ingezet. Het schepencollege van Zemst bekijkt nu hoe de bekers hun intrede in de gemeente kunnen maken.
Het gemeentebestuur van Zemst wil tegen begin volgend jaar klaar zijn om op evenementen herbruikbare bekers in te zetten. Gemeenten mogen immers geen wegwerpbekers meer gebruiken.

Om die reden onderzoekt de gemeente een aantal pistes. Mogelijk wordt voor wat betreft de aankoop, stockage en het reinigen van de herbruikbare bekers samengewerkt met afvalintercommunale Incovo. De gemeente is in ieder geval van plan om begin 2020 klaar te zijn om evenementen volgens de nieuwe regelgeving rond wegwerpbekers te laten verlopen.

Voor verenigingen geldt nog een overgangsfase. Zij mogen volgend jaar kiezen om over te schakelen op herbruikbare bekers of kunnen opterren om nog steeds wegwerpbekers te gebruiken, al moet 90 procent van die bekers dan wel gerecycleerd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.