Gedumpte hartlijder begint nieuw leven als Mila

Benefieten hielpen operatie betalen

De pup die in september met een hartkwaal bij de Mechelse Dierenbescherming werd gedumpt, kan een nieuw leven beginnen. Na een succesvolle operatie kreeg Mila een nieuw baasje.

De amper vier maanden oude dobermann werd in september in het asiel gedropt, zogezegd omdat de zoon van het gezin waarin hij woonde allergisch zou zijn. De échte reden: er zat een gat tussen twee hartkamers en enkel een dure operatie kon het dier redden. Dankzij geldinzameling door de Dierenbescherming en de Zemstse vzw Second Chance Staffords & Pitbulls kwam de operatie er ook. "Hadden we langer gewacht, de pup had het niet overleefd", zegt Lyssa Bosiers van Second Chance Staffords & Pitbulls.

Op een litteken na zal Sky, zoals de pup oorspronkelijk heette, er niets aan overhouden. Voor de nieuwe eigenaars blijft een gat in hun portefeuille. Twee derde van de benodigde 2.000 euro voor de operatie werd bijeengebracht met benefietacties, de rest moesten Tim De Bondt en Noemi Glotz uit Elewijt bijpassen. "Mila is intussen deel van het gezin, na zoontje Tio (16 maanden) ons tweede kindje", vertellen de baasjes. Ze kunnen niet begrijpen dat het dier werd gedumpt. "In het begin was ze heel bang om verlaten te worden. Nu is ze lief, aanhankelijk en nieuwsgierig."

Mila heeft nog een mooi hondenleven voor zich. Lyssa mogen we voor het nieuwe jaar een gezond kindje én een kennel wensen. "Met de vzw proberen we 'bully breeds' op te vangen en te herplaatsen. Veel asielen weten niet wat ermee aan te vangen. Staffords, dobermanns en pitbulls hebben vaak onterecht een slechte naam. Daarvoor is een kennel nodig." Info: www.facebook.com/secondchancestaffordsandpitbulls. (WVK)

Tim De Bondt, Noémie Glotz, Lyssa Bosiers, zoontje Tio De Bondt en dobermann Mila.
David Legreve Tim De Bondt, Noémie Glotz, Lyssa Bosiers, zoontje Tio De Bondt en dobermann Mila.