Fietser van oversteekplaats gemaaid: slachtoffer zwaargewond

De fietser werd van de oversteekplaats gemaaid.
Nijs De fietser werd van de oversteekplaats gemaaid.
Aan de ingang van het domein Sport Vlaanderen in Hofstade is een fietser zondagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij van de oversteekplaats gemaaid werd. De man kwam uit de richting van Elewijt en wilde ter hoogte van de ingang van het domein Sport Vlaanderen de Tervuursesteenweg oversteken.

“Een automobilist die uit de richting van Elewijt kwam, had dat gezien en stopte”, zegt Filip Van Steenbergen, korpschef van politiezone KASTZE. “Maar een automobilist die uit de richting van Hofstade kwam, had de fietser niet gezien. Hij reed hem op de oversteekplaats aan. De klap was zo hevig dat de man enkele meters weggekatapulteerd werd. Zijn fiets belandde zelfs in de wat verderop gelegen fietstunnel. Het slachtoffer, een oudere man, was even buiten bewustzijn. Toen hij opnieuw bij bewustzijn was, klaagde hij van pijn aan de benen. Hij bloedde ook hevig aan het hoofd.”

De man werd met zware verwondingen afgevoerd naar het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen. De automobilist die het ongeval veroorzaakte, werd ter plaatse verhoord.

De fiets belandde enkele meters verderop in de fietserstunnel.
Nijs De fiets belandde enkele meters verderop in de fietserstunnel.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Mertens

    Maak de fietsers duidelijk dat ze geen voorrang hebben. En wees hoffelijk. Respecteer de wet. Niet zomaar hoffelijk doen. Dan krijg je dit

  • luc van den heuvel

    Gevaarlijke plaats daar moet je als fietser en autobestuurder goed uitkijken.

  • Désiré hamelers

    Hoop dat hij er bovenop komt...alleen verkeerde ziekenhuis. Spoed is er waardeloos...