Feestje met Regi en Kraantje Pappie!

...MAAR WEL EERST EVEN JE RUGZAK LATEN CONTROLEREN

De organisatoren en medewerkers aan de grote tent van de Weerdse Bierfeesten.
Foto Lukas De organisatoren en medewerkers aan de grote tent van de Weerdse Bierfeesten.
"Laat rugzakken en grote tassen thuis, want alles zal grondig doorzocht worden." Voor het tweede jaar op een rij nemen de Weerdse Bierfeesten strenge maatregelen in het kader van de terreurdreiging. Wat niet wil zeggen dat het geen feestje wordt, met onder meer Regi en Kraantje Pappie op de affiche.

Vorig jaar kon er - dankzij Hemelvaartdag - uitzonderlijk nog drie dagen gefeest worden aan de Ketelveldweg in Weerde, dit jaar duren de Weerdse Bierfeesten opnieuw twee dagen. Het festival is ondertussen al aan haar 34ste editie toe. Hoewel er aan het concept niets veranderd is - op vrijdag is er de traditionele biernacht en op zaterdag staan topartiesten op het podium - moet de organisatie net zoals vorig jaar rekening houden met de terreurdreiging. "Ook dit jaar zullen de rugzakken en grote tassen daarom grondig gecontroleerd worden", zegt organisator Stijn Bauters. "Om de doorstroom vlot te laten verlopen, vragen we dan ook om zonder rugzakken en grote tassen af te zakken." Daarnaast blijft ook het toegangssysteem 'binnen=binnen' behouden. Festivalgangers die zich op de festivalsite bevinden, moeten binnen blijven. Wie naar buiten gaat, mag er niet meer in. Dit werd in samenspraak met de ordediensten en het gemeentebestuur beslist in het kader van alcoholpreventie, veiligheid en de beperking van de overlast in de buurt. Daarom zal er ook opnieuw een drankperimeter opgezet worden rond het festivalterrein."

Kinderparadijs

De Weerdse Bierfeesten, die opnieuw door de Chirojongens van Weerde georganiseerd worden, gaan vrijdagmiddag om 15 uur van start met een kindernamiddag. De festivalweide wordt dan omgetoverd tot een kinderparadijs met springkastelen, een grimeerstand, ballonplooiers en zoveel meer. Om 17 uur is er vervolgens de traditionele spaghettislag, waarna de kinderen zich kunnen uitleven op de kinderfuif. Nadien wordt het startschot van de biernacht gegeven. De toegang is gratis. Aanwezigen zullen er van ruim 25 bieren kunnen proeven, terwijl er optredens van De Natte Gazette, Radio Guga en het Mechelse dj-trio Radio Botanique gepland staan.


Hét hoogtepunt van de jaarlijkse Bierfeesten ligt ook nu op zaterdag. Vanaf 18 uur geven heel wat artiesten het beste van zichzelf op de Palm Live Stage en de Outdoor dj Stage. Zo zakken onder meer Regi, Kraantje Pappie, Equal Idiots, High Hi en Bonzai All Stars naar Weerde af.


De vip-tickets voor zaterdag 6 mei zijn ondertussen uitverkocht. Alle andere tickets zijn te koop via de website en in de lokale voorverkooppunten. Alle info vind je op www.weerdsebierfeesten.be en op de Facebook- en de Twitteraccount van het festival.