Drie weken hinder door werken aan Tervuursesteenweg

De gevaarlijke grachten op de Tervuursesteenweg in Elewijt worden onder handen genomen.
Lukas De gevaarlijke grachten op de Tervuursesteenweg in Elewijt worden onder handen genomen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is maandag gestart met het veiliger maken van de diepe gracht langs de Tervuursesteenweg tussen de Lange Weidestraat en de Berkenstraat in Elewijt. De werken zullen drie weken lang voor (lichte) hinder zorgen.

In de diepe gracht, die bij de heraanleg van de Tervuursesteenweg in 2013 werd aangelegd, sukkelde amper enkele maanden na de heropening van de steenweg een vrachtwagen. Na herhaaldelijk aandringen van de gemeente, besliste Wegen en Verkeer de verkeerssituatie er nu veiliger te maken.


Maandag zijn arbeiders gestart met de werkzaamheden. De gracht wordt er ingebuisd en zal daardoor minder diep gemaakt worden. Het gaat uitsluitend om het stuk in de bocht tussen de Lange Weidestraat en de Berkenstraat. Om te vermijden dat automobilisten op de berm rijden, wordt aan groentewinkel Michiels nabij het kruispunt met de Schumanlaan een boom geplant tussen de gracht en de rijweg. Aan de overkant van de weg worden extra boordstenen geplaatst.

Tijdelijke verkeerslichten

De werken duren drie weken. Tijdens de werkuren moeten wagens ter hoogte van het Elewijt Center beurtelings over één rijstrook en wordt er met tijdelijke verkeerslichten gewerkt. De zijstraten en opritten blijven bereikbaar. Fietsers die in de richting van Elewijt moeten, rijden tijdens het inbuizen van de gracht via de Aarschotsebaan en de Berkenstraat. (RDK)