Drama in Zemst: zoon (58) treft overleden moeder (91) in woning aan en berooft zichzelf meteen van het leven. “Zijn moeder was het enige wat hij had”

Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst
Dieter Nijs Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst
In de Heidestraat in het Vlaams-Brabantse Weerde bij Zemst heeft de politie gisteren twee doden in een woning aangetroffen. Een vrouw van 91 stierf een natuurlijke dood, haar 58-jarige zoon pleegde dagen later zelfmoord. “Al wat hij had was zijn moeder”, klinkt het bij buurtbewoners.

Het was een overbuurvrouw die zaterdagnamiddag alarm sloeg. “Die moeder en haar zoon leefden al jaren heel erg teruggetrokken. Ze hadden amper tot geen contact met de buren. Met niemand eigenlijk. Ze gingen ook nooit weg. Daarom vonden wij het raar dat de rolluiken naar beneden bleven”, zegt Jacqueline Rondue. Agenten sloegen er vervolgens een raam in om naar binnen te kunnen. 

De politie vond Gerarda De Boeck in haar fauteuil in de living. Ze zat tot aan haar middel ingestopt in een deken. Haar lichaam was in verre staat van ontbinding. Mogelijk was ze dus al enkele weken overleden. In de huidige stand van het onderzoek gaan de experts uit van een natuurlijk overlijden. Een autopsie op haar lichaam vandaag moet daar duidelijkheid over brengen. Het lichaam van haar zoon Walter Teughels was verhangen in de gang boven. Hij zou veel recenter overleden zijn. Dat zou betekenen dat de man nog een tijd in het huis samen met het lichaam van zijn overleden moeder zou hebben gewoond.

Zoon Walter Teughels leefde compleet geïsoleerd sinds hij met het ontslag van Sabena in 2001 zijn werk verloor. Hij had de laatste 18 jaar ook nooit nog een nieuwe job. “Zijn moeder was de enige die hij had. Daarom heeft hij wellicht zelfmoord gepleegd”, denken buren. 

 “Hij was een ietwat nukkige man die wel eens ruzie maakte om banale zaken zoals blaffende honden”, schetsen buurtbewoners, “zijn moeder zagen we meer maar ook niet veel. Ze leefden toch wat geïsoleerd hier. Erg dat iemand op zijn 58e geen andere uitweg meer ziet.” Jaren geleden pleegde een van zijn broers ook al zelfmoord. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst
Dieter Nijs Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst
Dieter Nijs
Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst
Dieter Nijs Woning verzegeld in de Heidestraat in Zemst15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Gijbels

  Het grote verlies van zijn moeder en de leegte die er bij kwam in zijn leven, heeft voor hem geen zin meer geweest zijn om nog verder te leven

 • François Vande Wynckel

  Van zo'n droevige gebeurtenis krijg ik een krop in mijn keel. Zo zie je maar hoe sterk de band met een moeder kan zijn. Jou moeder is jou alles, onschatbaar.

 • Eveline Van den Hout

  Dit doet mij veel verdriet.

 • Eddy Vervaet

  Heb ook een enorme verbondenheid met mijn moeder,ook al woon ik al héél lang niet meer bij haar. Ze kan niet meer praten,gehoor volledig weg,maar toch begrijpt ze wat ik wil zeggen.Hoop dat ze nog lang onder de levenden mag zijn.Als ze ooit gaat,zou ik willen dat er een bezoekuurtje bestaat hier boven,zo zou ik mijn vader ook nog even zien.Vandaag zou hij jarig zijn...

 • NANCY EVERAERTS

  Rust zacht beide! Toch wel begrijpelijk als je nauw met je ouders samen leeft...