Doodrijder Merel krijgt 8 maanden cel voor faillissementsmisdrijven

Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin
RV/Photo News Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin
Muhammed Aytekin (23), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, is veroordeeld tot 8 maanden cel voor faillissementsmisdrijven. Ook kreeg hij een beroepsverbod van 5 jaar.

Dat Aytekin lak heeft aan regels bleek al uit het dodelijk ongeval van Merel De Prins 4 jaar geleden. Op 28 oktober 2015 werd de 12-jarige Merel De Prins op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat op het fietspad aangereden door een BMW die er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later die avond aan haar verwondingen. De bestuurder, Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland maar gaf zich op 2 november dan toch aan bij de politie. Hij bleek allesbehalve aan zijn proefstuk toe en had op het moment van het ongeval al een zoveelste rijverbod. De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde de 23-jarige jongeman tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod.

Transportbedrijf

Niet enkel in het verkeer negeerde hij de regels. In de periode van het ongeval ging zijn transportbedrijfje failliet. Ook hier gedroeg Aytekin zich niet naar behoren. Zo zou zijn boekhouding niet in orde zijn geweest, had hij zelf niet het faillissement aangevraagd hoewel zijn bedrijf de facturen niet meer kon betalen en was hij meermaals niet ingegaan op oproepen van de curator. Het parket had voor de feiten een celstraf van 1 jaar gevorderd maar de rechtbank meende dat 8 maanden cel volstond. Ook kreeg hij een boete van 6000 euro en een beroepsverbod van 5 jaar in bepaalde sectoren opgelegd. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Bytebier

    8 maanden cel voor faillissementen , maar voor iemand zijn kind te doden kunnen ze ongestraft rondlopen , en dan nog met slechte ogen nietwaar dat crapuul opsluiten levenslang

  • Rudy Deglain

    Ai al en hoe is het nu met z'n ogen? Steek dat stuk uitschot voor jaren weg in de gevangenis