Dokter Patrick Roelands komt na 68 dagen aan in Santiago de Compostela

Een zichtbaar aangeslagen huisarts met zijn zoon. Patrick Roelands legde in 68 dagen 2.270 kilometer te voet af.
Lukas Een zichtbaar aangeslagen huisarts met zijn zoon. Patrick Roelands legde in 68 dagen 2.270 kilometer te voet af.
68 dagen en 2.270 kilometer heeft hij gewandeld, maar donderdagmiddag is de Zemstse huisarts Patrick Roelands (60) met de glimlach op het gelaat aangekomen in Santiago de Compostela. Een tocht die hij maakte voor zijn schoondochter, die op miraculeuze wijze een verkeersongeval overleefde. Maandag al gaat de huisarts opnieuw aan de slag in zijn dokterskabinet.

Drie jaar geleden werd zijn schoondochter Marian van het zebrapad gemaaid in Leuven. Ze lag drie weken in coma en bijna iedereen had de hoop al opgegeven. Schoonvader Patrick Roelands hield in die periode een dagboek bij, waarin hij beloofde dat hij de trip naar Santiago de Compostela zou maken indien ze zou overleven. Enkele dagen later ontwaakte Marian uit haar coma en mocht Patrick beginnen plannen. Exact drie jaar later vertrok hij op Paaszondag 21 april aan zijn grootste uitdaging ooit. 68 dagen later en met 2.270 kilometer in de benen, wandelde de Zemstse huisarts donderdagmiddag om 13.30 uur over de ‘eindmeet’ in Santiago de Compostela.

Kaarsjes branden

“De hele trip is zeer goed verlopen”, klinkt het. “De laatste vijf dagen kreeg ik het gezelschap van mijn zoon. Het was ideaal wandelweer en zonder fysieke problemen kwam ik donderdag aan in de Spaanse stad. Vandaag (vrijdag, red.) en zaterdag gaan we nog twee dagen van de omgeving genieten en moet ik wat kaarsjes branden voor patiënten. Zaterdagavond keren we huiswaarts. Met het vliegtuig, gelukkig maar (lacht). Ik denk dat ik het wandelen even niet ga missen.”

Van recupereren is er bij de huisarts amper sprake, want maandag ontvangt hij alweer de eerste patiënten op zijn kabinet.

Patrick Roelands kwam donderdagmiddag aan in Santiago de Compostela.
Lukas Patrick Roelands kwam donderdagmiddag aan in Santiago de Compostela.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerda Rosiers

    Dikke proficiat Patrick!

  • Betty Van Tornout

    Respect, en proficiat , heeft zijn beloftes volbracht !!!

  • Danny Vanhamme

    Top !! Respect voor mijn huisdokter !