Circulatieplan moet Eppegem autoluwer en leefbaarder maken

De dorpskern in een straal van 1 kilometer rond De Schranshoeve wordt onder de loep genomen.
Lukas De dorpskern in een straal van 1 kilometer rond De Schranshoeve wordt onder de loep genomen.
Om de dorpskern van Eppegem autoluwer en leefbaarder te maken, stelt het schepencollege een bureau aan dat een circulatieplan moet opmaken. Bedoeling is om op termijn van iedere dorpskern zo’n circulatieplan op te stellen.

In Eppegem wordt de volledige dorpskern met een straal van één kilometer rond De Schranshoeve onder de loep genomen. Een studiebureau zal een circulatieplan opmaken met als doel de kern autoluwer en leefbaarder te maken, maar waarbij elke plek wel bereikbaar blijft voor de wagen voor wie daar nood aan heeft. Doorgaand verkeer wordt evenwel maximaal geweerd uit de dorpskern. Door zones 30 uit te breiden, moeten meer kansen geboden worden aan fietsers, veiligheid en schone lucht. Daarnaast moet het circulatieplan zich buigen over meerdere maatregelen op meerdere routes, om verschuivingen binnen een wijk te voorkomen en om te komen tot een globaal leesbaar lussenplan.

Zodra het circulatieplan van Eppegem klaar is, wil het schepencollege hetzelfde uitvoeren in de andere dorpskernen om de veiligheid in de hele gemeente te verhogen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vercammen Koen

    soms vraag je je af of zoiets zelfs wel komt van de mensen die er wonen en hoe zulke dingen beslist worden. Is er dan 1 persoon die geklaagd heeft of zijn het er 100 ? Het probleem is daar trouwens het aantal geparkeerde auto's in de regio, doe die weg en alles is opgelost

  • Marie Claire Fransen

    Laat die dorpjes zoals ze zijn! Geen ring rondom.