Brief aan ex leidt man naar rechtbank

Het Brussels justitiepaleis.
Baert Marc Het Brussels justitiepaleis.
Een dertiger uit Elewijt riskeert een celstraf van zes maanden met uitstel voor belaging. De verdediging vraagt de vrijspraak.

In oktober 2012 zette zijn toenmalige vriendin en moeder van zijn zoontje een punt achter hun relatie. Hierop verstoorde hij op allerlei manieren haar rust. Hij pestte en bedreigde haar continu. Ook op sociale media zocht hij voortdurend de confrontatie op met haar. Nadat hij haar met een mes bedreigd had, werd hij door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld. Het slachtoffer was ondertussen verhuisd naar haar ouderlijke woning, in de hoop hem zo te kunnen ontvluchten. Op 26 april, een dag voor haar verjaardag, vond ze een brief en een glazen beeld in haar postbus met daarop de vermelding 'ik denk aan je'. 

"Twee maanden eerder was hij veroordeeld en toch kon hij het niet laten", aldus de procureur. "Daarom hebben we hem nogmaals gedagvaard voor dat ene feit." Naast de celstraf met uitstel werd er ook een contactverbod gevorderd. Fel overdreven, vindt de verdediging. "Hij moet zich hier verantwoorden voor één feit van twee jaar geleden. Sindsdien is er niets meer gebeurd. Bovendien kan men niet van belaging spreken als het slechts over één feit gaat. Daarom vragen we de vrijspraak." 

Uitspraak op 25 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.