Bouw nieuwe turnhal start volgende maand

De nieuwe turnzaal komt naast de huidige sporthal.
Foto Lukas De nieuwe turnzaal komt naast de huidige sporthal.
In de loop van volgende maand wordt de eerste steen van de nieuwe turnhal in Hofstade gelegd. Die komt naast de bestaande turnzaal langs de Tervuursesteenweg.

Al verschillende jaren zijn er plannen om een nieuwe turnhal te bouwen in de Zemstse deelgemeente. Die moet ervoor zorgen dat er in de andere sporthallen in groot-Zemst meer vrije uren komen voor andere sporten. Vijf jaar geleden verklaarde de gemeenteraad zich akkoord om als partner mee te werken met Sport Vlaanderen aan de bouw van de turnzaal.


Door omstandigheden werd de bouw echter steeds uitgesteld, maar de laatste maanden werd met Sport Vlaanderen een nieuwe overeenkomst opgesteld. Ondertussen lopen de gunningen voor de effectieve bouw van de zaal. Vorige week werd de overeenkomst ook goedgekeurd door de gemeenteraad.


"De eerste steen zal dan ook in de loop van volgende maand gelegd kunnen worden", zegt een tevreden sportschepen Piet Van Grunderbeek (N-VA). "Verwacht wordt dat de turnhal eind dit jaar klaar is. Dan zal turnvereniging ThorHo, die nu in de sporthal van Hofstade traint, naar daar verhuizen. Ook de competitiespelers van turnkring Excelsior Eppegem komen naar de nieuwe zaal. De recreatieve spelers blijven voornamelijk in De Waterleest in Eppegem trainen." (RDK)