Benefiet voor ezel Jelke groot succes

Ezel
g Ezel
De benefiet voor ezel Jelke, die lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte, is een succes geworden. Zo’n 100 mensen kwamen eten om de medische kosten voor de ezel te drukken. “Meer dan we hadden verwacht. Super!”, aldus Jolien Cnapelinckx.

Bij het vier maanden oude veulen werd recent een zeldzame stofwisselingsziekte ontdekt. Om in leven te blijven had ze heel wat medicatie nodig. Zo bedroegen de onderzoekosten alleen al 2.000 euro.  Om die te bekostigen besloot Jolien een benefiet te organiseren. Van 10 tot 17 uur kon iedereen zondag terecht in haar stal Hof ter Sempst in Zemst-Laar voor pannenkoeken en soep. En velen gingen hier op in. Minstens honderd mensen kwamen Jelke steunen. “Er was meer volk dan ik verwacht had. De kosten zijn niet gedekt, maar de benefiet heeft toch ruw geschat 1.100 euro opgebracht. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee", besluit Cnapelinkcx.

Dieter Nijs1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rita VERSTREPEN

    Fantastisch. Zo blij voor Jelke en haar verzorgers.