Agressieve klant mept twee kassiersters Brico werkonbekwaam en vernielt ruit

Twee kassiersters van de Brico in Zemst werden vrijdagavond verwond door een agressieve klant.
Baert Marc Twee kassiersters van de Brico in Zemst werden vrijdagavond verwond door een agressieve klant.
Twee kassiersters van doe-het-zelf-zaak Brico in Zemst werden vrijdagavond werkonbekwaam gemept door een agressieve klant. Nadien gooide hij met drie gestolen lijmklemmen naar een derde personeelslid. Een van de klemmen vernielde een ruit. De agressieve man fietste vervolgens doodleuk weg.

In het Brico-warenhuis langs de Zemstsesteenweg moesten ze nog bekomen van de feiten. Twee van hun kassiersters werden vrijdagavond omstreeks 18.30 uur immers in elkaar getimmerd door een agressieve klant. De man wandelde de zaak tussen de kassa’s door naar binnen, waarop de kassiersters hem duidelijk maakten dat dat niet de ingang was. “De man schold de vrouwen meteen uit en ging in een aanvalshouding staan”, vertelt een personeelslid. “Hij zei dat ze hem de les niet hoefden te spellen. Toen ze hem probeerden te kalmeren, gooide hij een van de kassiersters tegen de grond. Haar collega kwam ter hulp, maar moest meteen enkele trappen incasseren.”

De beschadigde ruit in de Brico in Zemst.
Baert Marc De beschadigde ruit in de Brico in Zemst.

Lijmklemmen

Nadien graaide de man drie lijmklemmen mee, om de zaak vervolgens te verlaten. “Een derde personeelslid liep de dader nog achterna en dat zinde hem blijkbaar niet”, klinkt het. “Hij gooide de lijmklemmen met volle kracht in haar richting. Gelukkig miste hij haar op een haar, maar een van de klemmen vernielde wel een ruit. Nadien stapte de man doodleuk op zijn fiets.”

De winkelverantwoordelijke verwittigde de politie, maar toen die ter plaatse arriveerde, was de agressieve klant al verdwenen. Beide kassiersters gingen ter controle naar de dokter. Een van hen komt er met wat blauwe plekken vanaf, bij de tweede zijn de ligamenten van de duim beschadigd. Een klant zou de feiten gefilmd hebben. Brico roept de klant op om de beelden over te maken aan de politie.

Filip Van Steenbergen, korpschef van politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) bevestigt de feiten. “De dader wordt actief opgespoord. Mogelijk gaat het om een inwoner van Mechelen, dus onze recherche zal samenwerken met de Mechelse politie. De man wordt niet alleen verdacht van slagen en verwondingen, maar ook van diefstal en van het aanrichten van schade.”

Met zulke lijmklemmen gooide de man naar de kassierster.
Baert Marc Met zulke lijmklemmen gooide de man naar de kassierster.