Acht sociale appartementen Heidestraat klaar

De sociale appartementen in de Heidestraat zijn klaar.
Lukas De sociale appartementen in de Heidestraat zijn klaar.
De acht sociale appartementen in de Heidestraat in Zemst zijn klaar. De toekomstige bewoners nemen er weldra hun intrek in. Het project sleepte lange tijd aan, want pas elf jaar nadat de gemeente de grond gekocht had, werd de eerste steen begin volgend jaar gelegd.

De vier gelijkvloerse appartementen hebben allemaal een tuin met fietsberging en twee slaapkamers. Eén van de appartementen is rolstoeltoegankelijk en bedoeld voor mindervaliden. Op de eerste verdieping werden vier duplexappartementen gebouwd. Die tellen drie slaapkamers en een groot terras. Alle flats hebben een ruime living/eetkamer, keuken, berging en badkamer. De bouwwerken, die net geen anderhalf miljoen euro gekost hebben, werden zopas afgerond. De bewoners kunnen binnenkort dan ook verhuizen. De gemeente plant een feestelijke opening in de derde week van maart.

De bouwwerken van de flats gingen vlot, maar de aanloop naar de eerstesteenlegging sleepte wel lange tijd aan. Het was pas elf jaar na de aankoop van de gronden dat de spade begin vorig jaar in de grond gestoken werd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.