6.000 zwemmers in recreatiedomein Hofstade: “Zwemwater van uitstekende kwaliteit”

Archiefbeeld overvol strand domein Sport Vlaanderen in Hofstade.
Dieter Nijs Archiefbeeld overvol strand domein Sport Vlaanderen in Hofstade.

Op de heetste dag ooit telde het domein Sport Vlaanderen in Hofstade donderdag maar liefst 6.000 zonnekloppers. In heel het domein waren er zelfs 10.000 bezoekers aanwezig. “En de kwaliteit van ons zwemwater is opperbest”, zegt centrumverantwoordelijke Bram Luyten. “Dat blijkt uit resultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij. Omdat de frequente controles van het zwemwater telkens positief waren, is de kwaliteit zelfs op lange termijn verzekerd. Dit resultaat hebben we te danken aan de dagelijkse inzet van ons personeel.”

Woensdag geraakte nog bekend dat er blauwalg aanwezig was in enkele vijvers in het recreatiedomein. “Maar het gaat om vijvers waar nooit in gezwommen mag worden”, verduidelijkt Bram Luyten. “In de zwemzone is er absoluut geen probleem.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.