"Nelle en dochtertje hebben niets meer"

VICKY START CROWDFUNDINGVOOR DOOR BRAND GETROFFEN SCHOONZUS

Vicky Muller en Jelle Poplemon zamelen geld in voor hun (schoon)zus Nelle Poplemon. Zij verloor haar hebben en houden afgelopen vrijdag bij een brand.
Lukas Vicky Muller en Jelle Poplemon zamelen geld in voor hun (schoon)zus Nelle Poplemon. Zij verloor haar hebben en houden afgelopen vrijdag bij een brand.
Omdat haar schoonzus afgelopen weekend zowat alles verloor door een brand in haar woning in Elewijt start Vicky Muller (26) met een crowdfundingsactie. Ze hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen om Nelle Poplemon (27) en haar 9-jarige dochter Nina opnieuw een gezellige thuis te bezorgen. "Dit had ik nooit verwacht", zegt een emotionele Nelle. De teller staat al op ruim 1.000 euro.

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 december sloeg het noodlot toe voor Nelle Poplemon en haar dochter Nina. Omstreeks 4 uur brak brand uit in hun sociale woning van Providentia langs de Solariumlaan in Elewijt. De brandweer kon niet vermijden dat zowat de volledige inboedel in de vlammen opging. Ook de hond van Nelle overleefde de brand niet. Aangezien Nelle en Nina op het moment van de brand niet thuis waren, vielen er geen menselijke slachtoffers. "Heel wat mensen zeggen dat we geluk hebben, maar zo bekijk ik het momenteel nog niet", aldus een emotionele Nelle. "We zijn onze hond kwijt. Hij heeft vier jaar lang bij ons gewoond en maakte met andere woorden deel uit van het gezin. Dat komt hard aan."

Duwtje in de rug

Daarnaast is de materiële schade in de woning ook bijzonder groot. Alle meubels, maar ook de kledij van Nelle en Nina, en speelgoed gingen in de vlammen op. De woning zelf liep ook zware schade op en werd onbewoonbaar verklaard. Nelle vond de voorbije dagen onderdak bij haar vriend, terwijl haar dochter bij de grootouders verbleef. Maar inmiddels heeft gemeenteraadslid Alex Heyvaert een nieuwe woning voor hen gevonden. Daar kan ze blijven tot de sociale woning hersteld is. "Maar aangezien Nelle zowat alles kwijt is, roep ik familie, vrienden en Zemstenaars op om hun duit in het zakje te doen", aldus nog schoonzus Vicky.


Zij startte zondag namelijk samen met haar vriend Jelle, de broer van Nelle, met een crowdfundingsactie. "Nelle en Nina hebben niets meer. Daardoor zitten ze momenteel heel diep. Om hen een duwtje in de rug te geven, hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat ze al wat nieuwe kleren kunnen kopen. Ook speelgoed voor Nina is uiteraard welgekomen."

Al ruim 1.000 euro

Enkele dagen na de lancering van de online crowdfundingsactie staat de teller op iets meer dan 1.000 euro. "Ik ben de gulle schenkers al bijzonder dankbaar, maar uiteraard is dit niet voldoende", beseft ook Vicky. "Als we een nieuwe inboedel, wat kledij en speelgoed willen kopen, dan moeten we zeker nog enkele duizenden euro's inzamelen. Ik roep iedereen dan ook op om massaal zijn of haar warm hart te tonen en een klein of groot steentje bij te dragen aan het materialistisch herstel van een jonge mama en haar dochter. Op die manier wordt het emotionele verlies misschien toch wat draaglijker."

Nelle Poplemon had naar eigen zeggen niet verwacht dat haar schoonzus en haar broer dit voor haar op poten zouden zetten. "Ik kan het nog steeds niet geloven", klinkt het aangedaan. "Ik kon het maar moeilijk aanvaarden dat ze dit voor mij wilden doen, maar gezien de situatie kan ik niet anders. Het spreekt voor zich dat ik hen bijzonder dankbaar ben. Hoe moeilijk het emotioneel wel zal zijn, toch wil ik op termijn terug naar mijn woning in de Solariumlaan."

Wie geld wil doneren, kan dat via deze link