Zonnebloemstraat krijgt eigen speelplein

Zelzate werkt aan speelpleinenplan

De Zonnebloemstraat krijgt een eigen speelplein. Aan ruimte geen gebrek.
Kristof Vereecke De Zonnebloemstraat krijgt een eigen speelplein. Aan ruimte geen gebrek.
De Zonnebloemstraat krijgt een eigen speelplein. Dat is het eerste resultaat van het zogenaamde ‘speelpleinenplan’ waaraan de gemeente Zelzate werkt.

“In dat plan brengen we alle buurten in kaart op basis van de leeftijden van de inwoners”, zegt schepen van jeugd Kristof Stevelinck (VLD-SD). “Als blijkt dat er in een bepaalde buurt bijvoorbeeld al tien jaar een speelplein is, maar er enkel oude mensen wonen, heeft het vaak geen zin om daar in nieuwe speeltuigen te investeren. Omgekeerd is ook waar. Zo is 44 procent van de bewoners in de Zonnebloemstraat jonger dan tien jaar. Daar moet dus een speelplein komen. Daarom hebben we 5.000 euro uitgetrokken om er nog dit jaar een natuurlijke speeltuin, inclusief zandbak en voetbalveldje, te realiseren.”

Inventaris

In het zogenaamde speelpleinenplan wil Stevelinck ook graag een inventaris van de staat van de speeltuigen laten opnemen. “Op die manier weten we perfect waar en wanneer speeltuigen vervangen moeten worden. Nu zijn heel wat speeltuigen in slechte staat. Dat beseffen we. Alle oude worden het komende jaar sowieso vervangen. Degene die niet meer te vervangen zijn, worden weggenomen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.