Zo kan het ook: schepen Geert Asman (PVDA) komt persoonlijk bladeren ruimen na klacht van bejaarde inwoners

Links: Geert Asman ruimt bladeren. Rechts: René Sterck de dag voordien.
Kristof Vereecke Links: Geert Asman ruimt bladeren. Rechts: René Sterck de dag voordien.
Schepen van Sociale Zaken Geert Asman offerde een deel van zijn vrije zondag op om bladeren te gaan ruimen rond de bejaardenwoningen van het OCMW in de Bloemenboslaan. De inwoners klagen daar al weken over gevaarlijke toestanden vanwege een te veel aan bladeren.

Het was de 87-jarige ex-bokser René Sterck die de situatie aanklaagde nadat zijn vrouw Marcella Ramond bij het ophangen van de was ten val kwam op het gladde bladerdek. “We verdrinken letterlijk in de bladeren”, zucht René. “De voetpaden liggen vol, onze goten zitten vol. Wanneer het zwaar regent, komt er zelfs water binnen. Vroeger zou ik die goten zelf gekuist hebben, maar ik ben 87-jaar en kan dat simpelweg niet meer.” Oppositieraadslid Frank Bruggeman (VLD-SD) kaartte het probleem naar eigen zeggen al meerdere keren aan bij de gemeente. “Maar blijkbaar helpt dat niet. Er komen alleen maar bladeren bij en niemand komt ze ruimen. Je kan toch niet verwachten dat mensen van 80 en meer dat zelf gaan doen?”

Blijvend ondersteuning

Schepen van Sociale Zaken Geert Asman ging zich persoonlijk van de situatie vergewissen en bracht zelfs een veegborstel mee. “Ik vond het superbelangrijk me zelf van de situatie te gaan vergewissen. Ik besef dat ouderen in onze gemeente een kwetsbare groep zijn. We moeten aandacht hebben voor hun problemen en samen met hen op zoek gaan naar oplossingen. Daarom roep ik iedereen op om hun buren te helpen. Wat niet betekent dat we als gemeente niks gaan doen. Integendeel, ik ga onze technische dienst vragen zo snel mogelijk werk te maken van de opkuis van de bladeren. Ik ga ook bladermanden laten plaatsen. Maar het mag daar niet bij blijven. Zo moeten we bekijken hoe we de bewoners blijvend ondersteuning kunnen geven voor het onderhoud van hun woning. We gaan ook investeren in het herstel van deze paden.”

René Sterck toonde zich  na de opkuis een tevreden man. “Het is goed dat de schepen hier kwam vegen, maar voor mijn vrouwtje is het helaas te laat. Maar kom, het is een begin. Hopelijk zijn ze bij de gemeente van hun woord.”

René Sterck voor zijn huisje in de Bloemenboslaan.
Kristof Vereecke René Sterck voor zijn huisje in de Bloemenboslaan.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PAUL WAUTERS

    Dat de schepene persoonlijk komt kijken is OK,dat hij daarna zijn borstel bijdraagt en al wa opkuist is ook OK,maar moet dat dan perse op foto en in de media? Dat nijgt meer naar stemmen ronselen.Voor de rest word het tijd dat de gemeentes is achter hun werknemers hun kladden zitten en niet enkel reageren wanneer dit aan de grote klok hangt.

  • Louis Heyens

    Prachtig initiatief maar blijkbaar is het daar ook hetzelfde als hier ... In ons straat (vijf woningen) wonen 3 bejaarde koppels en 2 jonge dertigers, de bejaarden (tussen 65 en 80 jaar oud) helpen mekaar waar ze nog kunnen en de dertigers ... die komen met een uitgestreken gezicht aan de ouderen vragen of ze de bladeren bij hun ook niet willen komen opkuisen "als ze toch bezig zijn" ... en daar blijft het dan ook bij. Och ja, ze willen er wel iets voor betalen !!!

  • Erwin De Meyer

    Die wilt veel voorkeurstemmen scoren. Komt hij ook als het heeft gesneeuwd ?