Zelzatenaars vrijgesproken voor burenruzie: “Spuwen, obscene gebaren en roepen, het houdt niet op”

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
Twee Zelzaatse broers, R. (41) en K. (37), en hun vader E.E.B. (65) zijn in beroep vrijgesproken voor een uit de hand gelopen burenruzie.

“De dochter van de buurvrouw treitert mijn moeder en vader dagelijks”, zei R. voor het hof. “Spuwen, obscene gebaren en roepen, het houdt niet op.” Op 13 mei 2016 liep het uit de hand. De dochter zou de vader aangevallen hebben. De politie kwam tussenbeide en werd nog geen uur later opnieuw gebeld. De bejaarde buurvrouw zou een vuistslag in het gezicht gekregen hebben. De drie ontkennen met klem dat er ook maar iets van geweld aan te pas kwam.

“De twee broers hebben de dochter in bedwang gehouden, zodat ze zou kalmeren. Maar er zijn geen slagen toegediend”, zei hun advocaat. De zaak kwam voor eerste aanleg waar de twee broers en hun vader een celstraf met uitstel kregen. R.. kreeg tien maanden cel met uitstel, hij was in het verleden al tweemaal veroordeeld voor slagen en verwondingen. De andere broer en zijn vader kregen acht maanden cel met uitstel.

Volgens de burgerlijke partij was er effectief wel meer aan de hand. “Mijn cliënte werd een hoer genoemd door de vader. Zoiets zeggen tegen een vrouw is gemakkelijk. Een man mag zich nooit zo gedragen tegen een vrouw. En zeker niet in het bijzijn van kinderen”, zei meester Nina Van Eeckhaut die een foto toonde van haar cliënte met een duidelijk blauw oog. De vader kreeg het laatste woord in het hof, “Ik zweer op mijn zeven kinderen, ik heb ze niet geslagen.” Het hof van beroep gaf de broers en vader vrijspraak op basis van twijfel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.