Zelzatenaar trekt wapen bij aanhouding

De man trok een wapen tijdens zijn aanhouding en had ook nog een mes op zak. Er werd nog een tweede wapen en een honkbalknuppel gevonden in zijn auto.
DJG De man trok een wapen tijdens zijn aanhouding en had ook nog een mes op zak. Er werd nog een tweede wapen en een honkbalknuppel gevonden in zijn auto.
Een 37-jarige man uit Zelzate heeft vrijdagavond bij zijn aanhouding een wapen getrokken. Agenten op patrouille in Westdorpe - net over de grens in Nederland - hadden kort voor middernacht, rond 23.40 uur, een auto tegengehouden op de Vissersverkorting. De bestuurder bleek nog een celstraf te moeten uitzitten.

De bestuurder gedroeg zich wat nerveus, toen de agenten hem lieten stoppen. Nadat de man zich gelegitimeerd had, vroegen de agenten of de man nog openstaande boetes had, wat hij bevestigde. Wanneer ze zijn naam in het systeem controleerden, kwamen ze erachter dat hij nog 21 dagen celstraf moest uitzitten voor onbetaalde verkeersboetes in Nederland. 

Toen de man aangehouden werd en hij zijn handen op het dak van zijn voertuig moest leggen, deed de bestuurder plots zijn trui omhoog en trok een vuurwapen uit zijn broeksband. Er ontstond een korte schermutseling waarbij de man overmeesterd werd onder getrokken wapens. 

Het wapen kon worden afgenomen en de man werd geboeid. Hij bleek ook nog een mes bij zich te hebben. In zijn auto lag nog een wapen en een honkbalknuppel. Alle wapens werden in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg waar hij gisteren verhoord werd. Hij zal zijn resterende celstraf daar uitzitten. De vuurwapens bleken bij verder onderzoek een balletjespistool en een alarmpistool te zijn.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy De Ren

  Ikke en flikke zal nooit nie klikken !!!

 • raf peeters

  Had de titel niet beter geweest ,"Man trekt speelgoedwapen" ken de term "wapen" ,is nog steeds een ding waar je mensen mee kan doden ,met alarmpistolen of bolletjes-pistool zal het vrij moeilijk gaan.

 • Frans Dedokker

  Amai en geen agenten werkonbekwaam, een primeur!

 • Johnny Verhoeven

  Gelukkig had hij geen lader bij want laders zijn gevaarlijk.

 • godelieve milisen

  Francois Nuyts , de Belgische politie zou beter de werkwijze van de Amerikaanse politie overnemen , er zouden veel minder agenten gewond geraken en jan met de pet zou zich veel veiliger voelen .