Zelzate wil afvalberg tegen 2022 met vier kilogram per inwoner verkleinen

De nieuwe blauwe pmd-zak
PMD blauwe zak
rv De nieuwe blauwe pmd-zak PMD blauwe zak
Zelzate wil zijn afvalberg tegen 2022 met vier kilogram per inwoner verkleinen.

“Vorig jaar verzamelden we nog 140 kilogram per inwoner. Dat is te veel”, zegt schepen van Milieu Steven De Vuyst (PVDA). “Daarom gaan we de uitdaging van OVAM aan om onze afvalberg de komende twee jaar met maar liefst vier kilogram per inwoner te doen dalen. Dat lijkt zwaar, maar het is zeker niet onhaalbaar. Door de nieuwe blauwe zak correct en efficiënter te gebruiken kan je jaarlijks tot acht kilogram restafval besparen. Da’s niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een toch niet zo onbelangrijk argument.”

Informeren

Daarnaast start de gemeente Zelzate ook met coachingstrajecten voor veelaanbieders. “We merken nog een grote groep inwoners die weinig of niet sorteren en massa’s afval aanbieden. Al die personen zullen uitgenodigd worden voor een coaching. Informeren is een heel belangrijk wapen in de strijd tegen de afvalberg”, besluit De Vuyst.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Bassevelde

    Ze zijn er al mee bezig, je ziet het in de bermen.