Zelzate start strijd tegen peukenplaag via cafébazen

“Café’s kunnen kwaliteitslabel verdienen”

resultaten Grote Bevraging: onder meer groen licht voor GAS-boetes peuken op de grond
Henk Deleu resultaten Grote Bevraging: onder meer groen licht voor GAS-boetes peuken op de grond
Zelzate kampt met een peukenplaag en daarom start het via de lokale horeca met een eigen peukencampagne die de rokers moet sensibiliseren.

 “Sigarettenpeuken zijn een echte plaag”, zegt schepen van milieu Steven De Vuyst (PVDA). “Onze propere pioniers worden er dagelijks mee geconfronteerd en zoeken nu medestanders in hun strijd.” Die hopen ze te vinden bij de cafébazen. “We willen vragen dat zij hun klanten aanmoedigen om geen peuken meer op het trottoir te gooien. Daarbij mogen ze best creatief zijn. Zo gaan we proberen een krijtjesactie te lanceren waarbij cafébazen inventieve slogans op het trottoir en rond riolen kunnen aanbrengen om rokers te overtuigen hun sigaret niet zomaar weg te gooien.” 

Charter

Daarnaast komt er ook een charter. “Café’s kunnen op die manier een kwaliteitslabel verdienen. In ruil krijgen ze dan extra promomateriaal zoals bierkaartjes. We denken er ook over na iedereen gratis wandasbakken te schenken als beloning voor deelname aan de strijd tegen de peukenplaag”, besluit De Vuyst.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Myra Frans

    Wat gaan we doen met de interim kantoren ? Kappers?zeeman?kruidvat? Kom maar eens kijken naar de cafés i.p.v. altijd die mensen met de vinger te wijzen!