Zelzate krijgt op Pinkstermaandag wereldkampioenschap ‘sjakossen smijten’

Anonieme actiegroep wil kanaalgemeente opnieuw groots maken

Een anonieme actiegroep wil Zelzate opnieuw geweldig maken.
Kristof Vereecke Een anonieme actiegroep wil Zelzate opnieuw geweldig maken.
Zelzate krijgt op Pinkstermaandag een wereldkampioenschap ‘sjakossen smijten’. Het evenement is een initiatief van de anonieme actiegroep ‘Zelzate geweldig’. Die actiegroep hing de kanaalgemeente zondagnacht vol met gigantische posters met het hoofd van de enige echte Eddy Wally en de tekst ‘Zelzate geweldig’. Hun doel: Zelzate opnieuw op de kaart zetten als bruisende pleisterplaats aan het kanaal Gent-Terneuzen.

“De laatste jaren kampt Zelzate te vaak met een negatief imago. Onterecht”, klinkt het in het persbericht van de actiegroep ‘Zelzate Geweldig’. “Elke dag bewijzen tientallen Zelzatenaren dat hun gemeente wel degelijk de moeite waard is. Denk aan de vele verenigingen, de bruisende middenstand, bekende Zelzatenaren als Joost Van Hyfte en Jens Dolleslagers en jong talent als Sebastiaan Carron. En dan hebben we het nog niet over de unieke wijk Klein Rusland, de Katse Feesten enzovoort. Genoeg om trots op te zijn.”

Bruine enveloppe

Daarom verenigden enkele notoire 9060-lovers zich in een actiegroep. Hun doel: Zelzate opnieuw op de kaart zetten als bruisende pleisterplaats aan het kanaal Gent-Terneuzen. Hun eerste actie bestaat in een sticker- en complimentenactie. “Alle zelfstandigen kregen zondagnacht een bruine enveloppe met stickers in de bus. Ook onze nieuwe burgemeester kreeg er één. Daarnaast hebben we de gemeente vol gehangen met grote posters met daarop het hoofd van Eddy en de tekst ‘Zelzate Geweldig’. Bedoeling is om Zelzate maandag te laten ontwaken met een geweldig gevoel. Daarom worden ook de marktkramers bij de acties betrokken. Zo organiseren een we op de maandagmarkt een complimentenactie waarbij Zelzatenaren elkaar een typisch Zelzaats complimentje kunnen geven.”

De actiegroep hing de kanaalgemeente vol posters met daarop het hoofd van Eddy Wally.
Kristof Vereecke De actiegroep hing de kanaalgemeente vol posters met daarop het hoofd van Eddy Wally.

De Eddies

Maar er is meer. Zelzate krijgt op 10 juni, Pinkstermaandag, een wereldkampioenschap sjakossen smijten. “Gewoon om Eddy Wally, onze bekendste inwoner ooit, te eren en omdat Zelzate geweldig is. Zeg nu zelf? Toch geen beter uithangbord voor onze gemeente dan de enige echte Eddy Wally. Op 10 juni wordt onze Grote Markt  het decor voor het meest maffe wereldkampioenschap ooit.” Later op het jaar komt er ook een onvervalste awardshow. “Tijdens de uitreiking van ‘De Eddies’ gaan we alles vieren wat Zelzate op de wereldkaart zet. Volledig zoals de enige echte Eddy Wally het ons geleerd heeft, van De Katte tot in crazy Tokyo!”

De actiegroep heeft ook een eigen website: www.zelzategeweldig.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.