Wegversmalling moet (sluip)verkeer in Denderdreve afremmen

Een extra wegversmalling moet het vele sluipverkeer in de Denderdreve afremmen.
Kristof Vereecke Een extra wegversmalling moet het vele sluipverkeer in de Denderdreve afremmen.
De gemeente Zelzate gaat volgende week een wegversmalling plaatsen in de Denderdreve ter hoogte van huisnummers 57a en 120. Die wegversmalling moet het vele (sluip)verkeer afremmen. Het gaat om een proefopstelling.

“Door het feit dat de Westkade in Sas van Gent momenteel afgesloten is voor alle verkeer krijgt de Denderdreve veel extra sluipverkeer te slikken”, zegt schepen Steven De Vuyst (PVDA). “Vaak gaat het ook om erg snel verkeer”, vult schepen van Verkeer Luc Van Waesberghe (sp.a) aan. “Daarom hebben we beslist een tijdelijke wegversmalling te creëren door het plaatsen van zogenaamde ‘jerseys’.”

Evaluatie

De opstelling blijft al zeker twee maanden staan. “Nadien volgt een evaluatie en zal er bekeken worden of er al dan niet proefopstellingen kunnen bij komen”, zegt De Vuyst. “Momenteel hebben we niet voldoende ‘jerseys’ op stock om meerdere proefopstellingen in de Denderdreve op te stellen. Maar dat is iets wat we zeker meenemen in de bespreking van een volgende budgetwijziging.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.