Vrienden proberen xtc door te spoelen in toilet na verdacht overlijden van jongeman (18)

Het labo en de wetsdokter kwamen ter plekke.
Jeffrey Dujardin Het labo en de wetsdokter kwamen ter plekke.
In een appartementsgebouw op het Zelzaatse Groenplein is zondagmiddag rond 15 uur een 18-jarige jongeman overleden in verdachte omstandigheden. Het zou gaan om een overlijden na een overdosis. De uitbaters van café Het Groenplein zagen nog hoe iemand na het overlijden probeerde pillen door te spoelen in hun toilet. “Een geluk dat wij ze gevonden hebben en geen kind”, klinkt het.

 “We zagen ineens iemand weglopen. Iets later kwamen een ambulance en een MUG toe”, zegt Jurgen van café Het Groenplein. “We hadden snel door dat het er niet goed uitzag. Een jongeman sprak ons buiten aan. Hij vertelde ons dat een vriend een overdosis xtc gepakt had, 2,5 pillen. Ze zagen hoe hij lijkbleek werd, ze hadden hem nog onder de douche gezet, maar niks hielp.” De hulpdiensten konden enkel het overlijden vaststellen, waarna de politie erbij geroepen werd en het parket van Oost-Vlaanderen een wetsdokter aanstelde. De wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Jurgen Claeys van café Het Groenplein (rechts).
Kristof Vereecke Jurgen Claeys van café Het Groenplein (rechts).

Pillen doorspoelen

Tijdens dat onderzoek gebeurde iets opmerkelijk. “Een jongeman kwam snel binnen in het café, ging richting de toiletten en vertrok weer. Mijn vrouw vond dat toch verdacht. Toen ze ging kijken, zag ze dat hij de pillen had proberen doorspoelen in het toilet. Er lagen zelfs nog pillen op de grond.” Jurgen en Annick voelen zich er zeer ongemakkelijk bij. “Stel u voor, dat er juist een kind naar het toilet zou gaan en dat pilletje vinden. Die gedachte kan ik niet loslaten, ik krijg er nog altijd kippenvel van. We hebben dan ook onmiddellijk de politie en het labo erbij gehaald. Die toonden ons nadien nog een foto van drugs, exact hetzelfde als wat gevonden werd in het toilet: blauwe pillen.”   

Extra patrouilles

De familie van het slachtoffer kwam ter plekke en werd ook opgevangen door de uitbaters, “Het was het minste dat we konden doen, ze een koffie aanbieden”, zegt Jurgen die toch aangeslagen is na de feiten. Samen met Annick baat hij het cafe nog maar sinds 1 maart uit. “Het was een zeer lange dag. Tot middernacht stond de politie hier aan de deur. Politie, labo en familieleden liepen hier over en weer. Je verwacht zo’n dingen niet, en zeker niet naast de deur. Ik stap vandaag (maandag, red. )richting burgemeester, met de vraag voor extra patrouilles aan het Groenplein.”

Rond 23 uur zondag werd het lichaam van de jongeman meegenomen en werd de plek verzegeld. Volgens getuigen zou de politie ook zes personen meegenomen hebben, onder hen de jongeman die vluchtte. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het onderzoek. “We kunnen ook bevestigen dat er enkele personen opgepakt zijn.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kyinta Platteeuw

    Vreeselijk die kerel heeft da nie verdiend rust zacht jongen we zulle u misse en veel trooste naar vriende en familie

  • Rodrigo De Clercq

    Rust zacht broer ik ga u nooit vergeten Pff waarom jij Je bent de mooiste ster broer ☝️⭐

  • isabel da silva

    Vrienden proberen xtc pillen door te spoelen . Dergelijk gespuis zou ik toch geen " vrienden " noemen .