Vredesboom is dood

Gemeente wil in het najaar nieuwe boom aanplanten

Leerlingen van alle Zelzaatse school plantten op 8 maart 2018 samen een Vredesboom.
Kristof Vereecke Leerlingen van alle Zelzaatse school plantten op 8 maart 2018 samen een Vredesboom.
De Vredesboom, een fiere zomereik die op 8 maart door de Zelzaatse scholieren werd aangeplant op het pleintje tussen de Oude Westragel en de Suikerkaai, is dood. De gemeente wil in het najaar een nieuwe boom aanplanten.

Het was ex-schepen van Milieu Marleen Maenhout (Open VLD) die het probleem onder de aandacht bracht. “De boom staat er zeer slecht bij. Het wordt tijd dat onze gemeentediensten hem wat extra liefde geven”, klonk het tijdens de gemeenteraad. “Daarvoor is het al te laat vrees ik. De boom is dood”, wist gemeenteraadslid en natuurliefhebber Karl Segers (PVDA). Volgens Karl Segers heeft dat niet zozeer te maken met het onderhoud van de boom. “Het kan nu eenmaal gebeuren dat een boom niet aanslaat op een bepaalde plek. Dat kan liggen aan de boom, maar ook aan de grond. Volgens mij is het zeker de moeite om op die plek een nieuwe vredesboom een tweede kans te geven.” 

Belangrijke waarde 

En dus plant het gemeentebestuur in oktober een nieuwe vredesboom. “De boom heeft een belangrijke waarde voor onze gemeente”, zegt schepen Geert Asman (PVDA). “Deze boom herdenkt niet alleen het einde van de Groote Oorlog, maar brengt ook een boodschap vrede, de vrijheid en mensenrechten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.