Vermiste Zelzatenaar (30) uit kanaal gehaald

De hulpdiensten hebben gisteren het levenloze lichaam van S. (30) uit Zelzate uit het kanaal Gent-Terneuzen gehaald ter hoogte van Zelzate Brug. De man was al sinds zondagavond vermist, nadat hij zijn huis te voet had verlaten.

"We hadden er al geen goede hoop op dat we hem nog levend zouden terugzien", vertelt zijn schoonbroer, die gisteren langs het kanaal ter plaatse kwam. "Hij had al een afscheidsbrief geschreven. We wisten dat het niet goed met hem ging." Zijn familie en vrienden zochten daarom eerst op de plaatsen waar de man vaker kwam. Maar gisterennamiddag had iemand zijn jas langs het water zien liggen. "We zijn daarom meteen ter plaatse gekomen om het kanaal af te varen", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. De politie kreeg daarbij de hulp van de civiele bescherming. "Met de sonarboot van Zeebrugge vonden we dan zijn lichaam vrij snel terug." Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigde gisteren dat het lichaam van de man is gevonden. "We hebben een wetsgeneesheer aangesteld om de precieze oorzaak van zijn overlijden te onderzoeken."


Het lichaam moest gisterenavond nog geïdentificeerd worden, maar alles wees in de richting van de vermiste Zelzatenaar en een spijtige wanhoopsdaad.


Wie vragen heeft over zelfmoord, die kan daarvoor terecht op het gratis nummer 1813.


(JEW)