Verenigingen willen betere zalen

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN ZELZATE

De zalen in Zelzate zijn te duur beweren velen. Er is te weinig accommodatie en de bestaande lokalen zijn te oud. Het bloeiende verenigingsleven verdient beter.

"Onze verenigingen zijn het kloppend hart van Zelzate", zegt Brent Meuleman (sp.a). "Spijtig genoeg staat bij velen het water aan de lippen. Het huidig asociaal zalenbeleid helpt absoluut niet. Vele ruimtes staan al jaren te verkommeren, maar het 'beleid' beperkt zich tot oplapwerken. Wij ijveren voor een volwaardig cultuurbeleidsplan, een cultuurfunctionaris en een volwaardige cultuurprogrammatie."

Tezamen Zelzate zit op dezelfde golflengte en vindt dat verenigingen gratis gebruik moeten kunnen maken van alle gemeentelijke zalen. "Daarbij zie ik een grote rol voor een heropgewaarderde CC De Brug en cultuurhuis 't Klooster", zegt Freddy De Vilder. "Maar accommodatie alleen is niet de oplossing. Wij ijveren voor een cultuur- en verengingenconsulent die een echt cultuur- en zalenbeleid op poten zet."

"Er is gewoon niet geïnvesteerd in het verenigingsleven en de zalen zijn slecht onderhouden", is PVDA hard. "Gelukkig hebben we er met de oppositie voor kunnen zorgen dat de zalen opnieuw gratis zijn voor erkende verenigingen. Het steekt echter niet weg dat Zelzate dringend nood heeft aan een plek voor jongeren."

Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) ziet het probleem niet. "Alle zalen zijn weer gratis en toch staan ze nog vele weekends leeg. Bovendien hebben we met 't Klooster een aanwinst bij. Misschien moet er nagedacht worden over een zaal met een capaciteit van 1.000 bezoekers, maar dat initiatief kan ook vanuit de privé komen." Bruggeman krijgt steun van Vlaams Belang. "De accommodatie is wat verouderd, maar wel nog in goede staat. De prijzen zijn marktconform."

"Er is nood aan betaalbare en aangepaste infrastructuur", zegt Martin Acke (N-VA). "Dat kost veel geld. N-VA is voorstander van een democratische gebruiksvergoeding. Daarnaast pleiten we voor een samenwerking met de scholen wiens zalen in de weekends niet gebruikt worden en een renovatie van CC De Brug." (KVZ)

Een vol CC De Brug tijdens het verkiezingsdebat. De zaal is volgens velen dringend aan renovatie toe.
Kristof Vereecke Een vol CC De Brug tijdens het verkiezingsdebat. De zaal is volgens velen dringend aan renovatie toe.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.