Verbindingsweg Oost- en Westkade wordt park

De verbindingsweg tussen de Oost- en de Westkade, ter hoogte van de kruising met de Suikerkaai, verdwijnt. Zelzate wil zo twee delen van het gemeentepark verbinden. Meteen de eerste stap om van het 15 hectare grote gemeentepark een echt publiekspark te maken.

Zelzate krijgt vanaf 1 januari volgend jaar het beheer van het 15 hectare grote gemeentepark op de vroegere kanaalbedding in handen. De gemeente wil er een publiekspark van maken. Door de verbindingsweg op te geven komt er een definitieve koppeling tussen het gedeelte van het park rond de schutterstoren en het gedeelte van de zandbak waar jaarlijks het succesvolle beachsportsevent Waïkiki wordt georganiseerd. "Dit is een eerste broodnodige stap om van het park een grote, centrale groene long van onze gemeente te maken", klonk het tijdens afgelopen gemeenteraad.

Busplein

In een later stadium droomt de gemeente ervan om ook het gedeelte tussen de Eurohal en de gemeentelijke visvijver met elkaar te verbinden. In de plannen voor de heraanleg van het busplein staat daarom een groene verbindingszone waarbij wandelaars en fietsers van de ene kant van het gemeentepark naar het andere kunnen. Voor het zover is, moet er wel nog een lange weg afgelegd worden. Feit is dat het gemeentebestuur het park flink wil heropwaarderen. Ingrepen moeten het park vooral opener maken. Zo verdwijnt het groen aan de straat en wordt een aantal extra ingangen gecreëerd. Daarnaast zette de gemeente ook al een aantal samenwerkingen op met het verenigingsleven om het park te onderhouden. Zo is de schuttersgilde Sint-Sebastiaan verantwoordelijk voor het gedeelte rond de schutterstoren en is er een deal met hengelclub 'Het Loze Vissertje' over de uitbating van de visvijver. (KVZ)