Topsnowboardster Evy Poppe (15) wint nu ook World Rookie Tour Finals

Evy Poppe kroonde zich in het Oostenrijkse Kaprun tot World Rookie Tour Champion.
Kristof Vereecke Evy Poppe kroonde zich in het Oostenrijkse Kaprun tot World Rookie Tour Champion.
Snowboardster Evy Poppe mag zich een jaar lang ‘World Rookie Tour Champion’ noemen. De wedstrijd in het Oostenrijkse Kaprun is het hoogtepunt van het snowboardseizoen en verzamelt de grootste snowboardtalenten ter wereld.

Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Japan, Chili, de Verenigde Staten,…snowboardtalenten uit alle hoeken van de wereld verzamelden afgelopen week in Kaprun voor de finale van de World Rookie Tour. Ook de Zelzaatse belofte van het jaar Evy Poppe tekende present. 

“Evy won in januari de wedstrijd in Livigno en was daardoor rechtstreeks geplaatst voor deze finale”, zegt papa Kenneth Poppe. “De omstandigheden waren zwaar, maar Evy reed een goede kwalificatie en kon zich als tweede kwalificeren voor de finale. Daarin moest ze het opnemen tegen een meisje uit Zwitserland, Engeland, Finland, Italië en Duitsland. Ze zette meteen de toon door de beste score te behalen in de eerste run. De tweede run diepte ze haar voorsprong zelfs nog uit waardoor ze zich voor het eerst tot World Rookie Tour Champion kroonde.” 

Met deze nieuwe titel zet Evy Poppe haar ambities om ooit te schitteren op de Olympische Spelen nog eens in de verf. Dat ze één van de grootste snowboardtalenten van de wereld is, staat buiten kijf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.