Tijdelijk fietspad langs Westkade open

Het alternatieve fietspad langs de Westkade tussen Zelzate en Sas van Gent
Kristof Vereecke Het alternatieve fietspad langs de Westkade tussen Zelzate en Sas van Gent
Fietsers kunnen sinds gisteren opnieuw van Zelzate naar Sas van Gent fietsen via de Westkade. Door stabiliteitsproblemen is de kade al maanden afgesloten voor alle verkeer. Ander verkeer zal nog moeten wachten tot begin 2021 vooraleer de Westkade te kunnen nemen.

Het tijdelijke fietspad loopt over het terrein van kunstmestfabrikant Rosier. Het was dan ook niet zo evident om het fietspad aan te leggen, maar de fabriek wilde tegemoet komen aan de massale vraag van inwoners uit de buurt. Om de veiligheid te garanderen is het fietspad omheind met hekken. Extra straatlantaarns moeten ervoor zorgen dat het ook in de donkere wintermaanden intensief gebruikt kan worden. Een gelijkaardige oplossing voor auto- en vrachtverkeer is wegens veiligheids- en financiële redenen geen optie. Het auto- en vrachtverkeer dient nog rond te rijden tot het definitieve herstel van de Westkade. Dat zou nog wel eens een tijdje kunnen duren. De vergunningsaanvraag is ondertussen de deur uit, maar van een definitieve planning is nog steeds geen sprake.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANCOIS EVERAERT

    Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van het fietspad en ik moet de Nederlanders een dikke proficiat geven, want het is meer dan perfect in orde (niets anders verwacht trouwens). Ze zijn de experts op dit gebied! Laat de Belgische verantwoordelijken eens komen kijken en fietsen en zien hoe iets dergelijks opgelost wordt!