Terneuzen verzet zich niet tegen windturbines op grens Canisvliet

De gemeente Terneuzen ziet geen graten in de nieuwe windturbines in de buurt van natuurgebied Canisvliet.
Photo News De gemeente Terneuzen ziet geen graten in de nieuwe windturbines in de buurt van natuurgebied Canisvliet.
De gemeente Terneuzen verzet zich niet tegen de bouw van twee windturbines vlak bij natuurgebied Canisvliet, bij de grens met Zelzate.

De gemeente Zelzate zette eerder het licht op groen voor het project van Jan De Nul en energiebedrijf EDF Luminus. In Terneuzen beweerden ze niet op de hoogte te zijn van de plannen. “Nochtans verwacht je wel zoiets van een goede buur”, zegt wethouder Frank Van Hulle in de Nederlandse pers. Ex-burgemeester Frank Bruggeman (Open Vld) beweert bij hoog en laag dat er wel degelijk overleg geweest is. Terneuzen gaat zich evenwel niet verzetten. “We hebben ondertussen overleg gehad met de nieuwe toekomstcoalitie en we gaan niet in beroep. Het project voldoet volledig aan de normen van geluid en slagschaduw. Bezwaar indienen zou vechten tegen de bierkaai zijn. Bovendien hou ik er niet van dat gemeenten elkaar met procedures bestoken”, aldus Van Hulle.

De windturbines produceren elk 4,5 megaWatt en zullen een tiphoogte hebben van maximaal tweehonderd meter. Ze zouden geen hinder veroorzaken voor de fauna en flora in het nabijgelegen natuurgebied Canisvliet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.