School krijgt paniekknoppen en veiligheidscamera’s na incident met dolgedraaide ouder

“Schoolpersoneel beschermen tegen individuen met slechte bedoelingen”

Basisschool ‘De Krekel’ wordt uitgerust met veiligheidscamera’s en paniekknoppen.
Wannes Nimmegeers Basisschool ‘De Krekel’ wordt uitgerust met veiligheidscamera’s en paniekknoppen.
Gemeentelijke basisschool De Krekel wordt in de nabije toekomst uitgerust met paniekknoppen en veiligheidscamera’s. Dat besliste de Zelzaatse gemeenteraad nadat er eerder dit jaar een incident was met een dolgedraaide ouder.

De gemeenteraad besliste maandag om veiligheidscamera’s en paniekknoppen te installeren bij gemeentelijke basisschool ‘De Krekel’. Die moeten het veiligheidsgevoel bij het personeel vergroten nadat een vader van één van de leerlingen het er in mei te bont maakte. Er moesten zelfs enkele leerkrachten tussen beide komen om de man tot bedaren te brengen tot de politie arriveerde. “Dat incident heeft serieus indruk gemaakt bij ons lerarenkorps”, verduidelijkte burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD). “Daarom moesten we iets doen. Het kan niet zijn dan ons onderwijzend personeel met schrik naar zijn werk moet. We moeten er bovendien voor zorgen dat onze mensen beschermd worden tegen individuen met slechte bedoelingen. Camera’s en paniekknoppen lijken een zware maatregel, maar ze hebben wel onmiddellijk effect.”

Bemiddelaar

PVDA vroeg zich af of er wel voldoende nagegaan was waar de oorzaak ligt voor de problemen. “Een zestal jaar geleden zijn er ook al eens problemen geweest met een bepaalde bevolkingsgroep. Die zijn toen in de kiem gesmoord door een bemiddelaar aan te stellen. Is dat onderzocht?” Burgemeester Bruggeman weigerde op de vraag te antwoorden, waardoor PVDA benadrukte dat de veiligheid van het personeel het allerbelangrijkste was en de veiligheidscamera’s en paniekknoppen gewoon mee goedkeurde.

Bij de schooldirectie wordt tevreden gereageerd, maar ze wensen geen commentaar te geven op de feiten. “Het gaat om een eenmalig incident. Het belangrijkste is dat onze mensen sereen kunnen werken. Da’s in het belang van hen zelf, maar ook van de kinderen”, besluit Frank Bruggeman. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leopold Vanhoof

  En voor de rest gaat alles goed!!!

 • marc werbrouck

  Als PVDA al opmerkt dat het over een bepaalde bevolkingsgroep gaat;;;hoe erg moet dat dan wel niet zijn.

 • lodewijk maesen

  overdreven? tot je het zelf meemaakt......

 • Els Vervoort

  Vingerafdrukken nemen van alle ouders. Het zal dan wel stoppen.

 • Elke Celis

  Kan dit onderdeel worden van de onderwijshervorming nationaal? Ik denk dat er wel meer scholen hiermee gebaat zouden zijn.