Roofmoord op Veerle Scheerlinck blijft onopgelost

30 dagen na de feiten nog steeds geen doorbraak in dossier

Op de dag van de feiten zette de politie de omgeving af en ging het labo op zoek naar sporen.
JEW Op de dag van de feiten zette de politie de omgeving af en ging het labo op zoek naar sporen.
Dertig dagen nadat Veerle Scheerlinck (57) in haar winkel in Zelzate vermoord is, is de dader nog steeds op vrije voeten en zit het onderzoek muurvast. "Er zijn al heel veel tips binnengekomen, die nog steeds worden onderzocht. Momenteel is er echter nog steeds geen doorbraak in het dossier", bevestigt parketwoordvoerster An Schoonjans. Een round-up.

Op 3 oktober trof Veerles man Frank zijn echtgenote hevig bloedend aan in haar winkel 't Ateljeeke, waar ze al ruim 25 jaar school- en kantoorbenodigdheden verkocht, aan de Oostkade. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp voor de vrouw kwam te laat. Uit de autopsie bleek dat de vrouw is neergestoken. Dat bevestigde burgemeester Frank Bruggeman ook kort na de feiten. Uit het onderzoek bleek dat de dader ook geld uit de kassa had gestolen. Hoe groot dat bedrag is, is voorlopig onbekend.


De politie zocht een dag later, op 4 oktober, ook contact met een 42-jarige Zelzatenaar die op de dag van de feiten in de buurt van de winkel moest zijn. "Ik bezocht het tandlabo, dat drie panden van 't Ateljeeken lag. Ondertussen zat een vriend in een auto op mij te wachten voor de winkel van Veerle. Toen ik rond half twee terug naar de wagen wandelde zag ik iemand heel verdacht doen voor de ingang van de winkel. Uiteindelijk ging die man niet binnen omdat ik hem gezien had." De man werd door verschillende mensen op social media verdacht, maar uiteindelijk bleek hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Veerle Scheerlinck.
Kristof Vereecke Veerle Scheerlinck.

Robotfoto

Ook op 4 oktober verspreidde het Gentse parket een opsporingsbericht. "De winkel van het slachtoffer ligt in het centrum van Zelzate", legde An Schoonjans toen uit. "Rond het tijdstip van de feiten passeren daar veel mensen." Het opsporingsbericht leverde tientallen tips op, maar een doorbraak in het dossier kwam er niet. Vrijdag na de feiten, op 6 oktober, liepen verschillende speurders van de federale en lokale politie rond met een robotfoto van een mogelijke verdachte in het centrum van Zelzate. Die foto is onder meer samen gesteld op basis van camerabeelden uit de omgeving. De politie hoopte dat Zelzatenaren de persoon op de foto zouden herkennen. Ook dat leverde heel wat tips op die onderzocht werden. Maar ook na die actie kwam er uiteindelijk geen doorbraak.

De robotfoto van de moordenaar van Veerle Scheerlinck.
JEW De robotfoto van de moordenaar van Veerle Scheerlinck.

Opsporingsbericht

Op 10 oktober verspreidden het parket van Oost-Vlaanderen en de federale politie de robotfoto die vier dagen eerder getoond werd in Zelzate. "De verdachte is een blanke man van ongeveer 1,84 meter, die op het moment van de feiten opgemerkt is in de winkel. Hij heeft een korte onverzorgde baard, donker haar en droeg een zwarte (nep)lederen vest en zwarte schoenen", was de informatie die in het bijhorende opsporingsbericht zat.

Nog geen doorbraak

Voorlopig zit het onderzoek nog steeds muurvast. "De politie, het parket en de onderzoeksrechter werken nochtans met man en macht aan het dossier. Ze zijn er keihard mee bezig", bevestigt An Schoonjans het bloed, zweet en de tranen die iedereen in het onderzoek steekt. "Dankzij de robotfoto en de opsporingsberichten zijn er heel veel tips binnen gekomen. Die werden en worden nog steeds stevig onderzocht. Maar momenteel is er nog altijd geen doorbraak in het dossier." Heb je informatie over de roofmoord of de man van de robotfoto, neem dan zeker contact op met de politie via het gratis nummer 0800/30.300. Alle tips zijn meer dan welkom.