Raad van State verklaart gemeenteraadsverkiezingen geldig (212 dagen na datum)

Klacht Zelzaatse liberalen definitief verworpen

Frank Bruggeman en zijn VLD-SD krijgen ongelijk van de Raad van State.
Kristof Vereecke Frank Bruggeman en zijn VLD-SD krijgen ongelijk van de Raad van State.
De Raad van State heeft de bezwaren van VLD-SD, de partij van ex-burgemeester Frank Bruggeman, tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 definitief verworpen. Uiteraard tot grote opluchting van de nieuwe toekomstcoalitie van sp.a en PVDA.

Eerder had de VLD-SD van Frank Bruggeman al via de Raad Voor Verkiezingsbetwistingen getracht de gemeenteraadsverkiezingen van Zelzate ongeldig te laten verklaren. De liberalen werden hierin echter niet gevolgd, want de raad verklaarde de bezwaren op 3 januari ongegrond en het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen van Zelzate dus geldig.

Ultieme poging

In een ultieme poging om de verkiezingen alsnog ongeldig te laten verklaren, ging VLD-SD in beroep bij de Raad van State. Afgelopen dinsdag deed diezelfde Raad van State, maar liefst 212 na de gemeenteraadsverkiezingen, definitief uitspraak en verwierp het de bezwaren van de Zelzaatse liberalen. Daarmee worden de gemeenteraadsverkiezingen definitief geldig verklaard en dient er in Zelzate niet herteld of opnieuw gestemd worden.

Vertrouwen

“We hebben al die tijd vertrouwen gehad in een positieve afloop”, reageert huidig burgemeester Brent Meuleman (sp.a). “Niettemin zijn we bijzonder tevreden dat met deze uitspraak, ruim zeven maanden na de gemeenteraadsverkiezingen, eindelijk een punt kan gezet worden achter een woelige periode. We werken ondertussen al vier maand op een zeer constructieve wijze aan een betere gemeente voor alle Zelzatenaren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.