Powerstroke strikt Slongs voor nieuwe plaat

De Meetjeslandse metaltrots Powerstroke heeft voor zijn nieuwe plaat 'Slongs Dievanongs' weten te strikken. De Antwerpse hip-hopdiva rapt alsof haar leven er van afhangt op 'Omissa'. Als haar agenda het even toelaat, trekt ze komende zomer mee op tournee.


Powerstroke bestaat tien jaar en dat vieren ze met een vijfde plaat 'Omissa'. "Slongs is fantastisch", zegt gitarist en oprichter Maarten Geeraerts. "Ze smijt zich volledig. Zowel op de plaat als live op het podium. Eerst was het de bedoeling dat hip-hoplegende Ice T zou meerappen op een tweetal nummers, maar toen die afzegde, hebben we voor Slongs gekozen. We hebben er geen minuut spijt van gehad."


De plaat, die pas eind januari uitkomt in de platenwinkel, krijgt ondertussen zeer lovende kritieken. "We hebben een negen op tien gehad in Rock Tribune, zowat het grootste metalblad van de Benelux. Da's meer dan de nieuwe plaat van Channel Zero." Stiekem beginnen ze bij Powerstroke dan ook al te dromen van een fantastische festivalzomer. "We zijn aan het onderhandelen met Graspop. Als het zover komt, gaat Slongs gewoon mee op het podium. Als haar agenda het toelaat natuurlijk."


Lezers van Het Laatste Nieuws die nu al een cd willen, kunnen mailen naar dimebagmaarten@hotmail.com. Voor 15 euro krijg je de nieuwe plaat en een T-shirt van Powerstroke. "Slongs krijg je er gratis bij", lacht Maarten. (KVZ)