Postzegelverzamelaars opnieuw bij beste van Oost-Vlaanderen

Phila Zelzate wint wisselbeker ‘Oost-Phila 2019’

Phila Zelzate wint dit jaar de wisselbeker 'Oost-Phila '
Kristof Vereecke Phila Zelzate wint dit jaar de wisselbeker 'Oost-Phila '
Postzegelvereniging Phila Zelzate wint dit jaar de wisselbeker ‘Oost- Phila 2019’.

Het is al de derde keer dat de Zelzatenaren de wisselbeker op hun naam schrijven. Jaarlijks organiseert Oost- Phila, het overkoepelend orgaan van de Oost- Vlaamse filatelistische kringen, een stempelwedstrijd waaraan een wisselbeker is verbonden. Een veertigtal clubs nam deel. “De opgave is elk jaar verschillend en per club mogen maximaal vijf leden deelnemen”, zegt Theo Van Damme, voorzitter bij Phila Zelzate. Phila Zelzate deed het verbazend goed. Zo haalde het maar liefst 296 op 300 punten. “Een geweldige score. Christian Baecquelandt behaalde zelfs het maximum van 100 op 100. Carine Volckaert en Liliane Laurier behaalden respectievelijk 99 en 97 punten.”

44 kaarsjes

‘Phila Zelzate’ mag in september 44 kaarsjes uitblazen, daarvan is Theo Van Damme 21 jaar voorzitter. Momenteel telt de club een negentigtal actieve leden en 35 sponsors en sympathisanten. “Een bloeiende vereniging met heel wat activiteiten op het programma die steeds hoog scoort op filatelistisch vlak”, klinkt het nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.